Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj

Pogosta vprašanja

Kdo se lahko prijavi?

V nacionalnem tekmovanju start-up podjetij Start:up leta lahko sodelujejo vsa slovenska start-up podjetja (glej definicijo), katerih poslovanje oziroma izdelki in storitve temeljijo na lastnem znanju in razvoju. Iščemo vse, ki imajo ambicijo rasti in globalni tržni potencial. Podjetje mora biti ustanovljeno do 28.2.2014.

Pogoj za sodelovanje na tekmovanju Start:up leta je oddana formalna prijava podjetja skupaj s poslovnim načrtom in urejen status intelektualne lastnine podjetniške ideje (npr. podjetniška ideja ne temelji na nezakonito pridobljeni intelektualni lastnini). 

Udeleženci tekmovanja so praviloma podjetniki, ki aktivno iščejo kapital neformalnih in formalnih investitorjev, ali pa se želijo potegovati za zagonsko subvencijo P2 Slovenskega podjetniškega sklada.
 
Do kdaj se lahko prijavite?

Prijava na tekmovanje je možna najkasneje do 10. marca 2014 in mora vsebovati vsebinsko celovit poslovni načrt vključno z jedrnatim povzetkom.

Način prijave

Upoštevali bomo samo prijave, ki bodo upoštevale naslednja navodila:
  • Prijava je možna izključno preko spletnega prijavnega obrazca.
  • Poslovni načrt mora biti zaradi varnostnih razlogov obvezno v .pdf obliki in ga obvezno pripnete v prijavni obrazec. Ločeno poslane datoteke ne bodo upoštevane!
  • Pri pripravi poslovnega načrta morate zajeti vse ključne vidike poslovanja podjetja (glej www.poslovninacrt.org). Upoštevajte tudi priporočeno dolžino, ki naj ne bo daljša od 30 strani.
  • Velikost pripetega poslovnega načrta ne sme presegati 20 Mb.  Kaj mora vsebovati prijava?


Prijava mora vsebovati vsebinsko celovit poslovni načrt vključno z jedrnatim povzetkom v slovenskem jeziku (executive summary).

Vsa zainteresirana start-up podjetja za udeležbo na programih za rast in globalizacijo v okviru programa Go:global Slovenija, morajo obvezno oddati tudi jedrnati povzetek v angleškem jeziku (executive summary).

Za pomoč pri izdelavni poslovnega načrta lahko med drugim koristite orodje za poslovno načrtovanje ter priročnik Načrtno do uspeha, ki sta vam na razpolago v okviu Centra poslovnega načrtovanja (www.poslovninacrt.org).

Kako izvem ali je bila prijava oddana?

Po uspešno oddani prijavi boste na vaš elektronski naslov prejeli potrditveno sporočilo, da je bila spletna prijava uspešno oddana.

Kako so zaščitene vaše poslovne skrivnosti?

Informacije, ki jih boste navedli v prijavnem obrazcu in vašem poslovnem načrtu se bodo obravnavale kot zaupne. Člani strokovne in investitorske komisije ter organizatorji tekmovanja Start:up leta imajo z namenom zaščite poslovnih skrivnosti vaših poslovnih načrtov podpisane izjave o nerazkrivanju poslovnih skrivnosti.

Kako si boste lahko priborili 25 točk za razpis P2?

Na osnovi prijavljenega poslovnega načrta bo strokovna komisija ocenila in izdelala lestvico slovenskih start-up podjetij, ki bo tudi predstavljala osnovo za dodelitev točk za prijavo na razpis P2 Slovenskega podjetniškega sklada (od 0 do 25 točk). Strokovno komisijo prvega kroga ocenjevanja bodo sestavljali izkušeni strokovnjaki za podjetništvo, tehnologije, intelektualno lastnino ter naložbe tveganega kapitala. Vsi strokovnjaki vključeni v ocenjevanje bodo podpisali ustrezno izjavo o nerazkrivanju poslovnih skrivnosti. Imena strokovnjakov vključenih v prvi krog ocenjevanja ne bodo javno objavljena, bodo pa dostopna organizatorjem in strateškim partnerjem tekmovanja. Vsak poslovni načrt bodo ocenili vsaj trije ocenjevalci. Na osnovi zbranih ocen bodo organizatorji izdelali lestvico uvrstitev vseh prijavljenih start-up podjetij, ki bo tudi osnova za dodelitev števila točk (od 0 do 25) za potrebe razpisa P2, in sicer na sledeč način:

Organizatorji tekmovanja bodo vsa sodelujoča start-up podjetja, ki so v starostnem razredu, kot ga opredeljuje SPS razvrstili v razrede po 8 mest. Prvih osem uvrščenih bo prejelo 25 točk, podjetja med 9 in 16 mestom 24 točk, podjetja med 17 in 24 mestom 23 točk, itd. vse do podjetja med 185 in 192 mestom 2 točki, podjetja uvrščena na mesta od vključno 193 dalje pa 1 točko. Podjetja, ki bodo oddala nepopolno prijavo bodo dobila 0 točk.

Kriterije za prijavo na razpis si oglejte na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada.

V spodnji tabeli smo izdelali tabelo* točkovanja Start:up podjetij za razpis P2:

*Pri merilu "Št. točk za obseg kapitala v EUR" so še možne spremembe.

Kako bomo varovali vaše osebne podatke?

IRP Inštitut za raziskovanje podjetništva (organizator tekmovanja) se zavezuje, da bo vaše osebne podatke skrbno hranil in uporabljal samo za lastne potrebe in potrebe poročanja financerjem. V IRP Inštitutu za raziskovanje podjetništva, zavodu spoštujemo vašo zasebnost. Osebni podatki, ki nam jih boste na kakršenkoli način posredovali, bodo obdelani, hranjeni in varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP, Ur. I. RS 59/1999, 57/2001 in 59/2001).

Kdo so ocenjevalci?

Udeležence tekmovanja Start:up Slovenija bo ocenjevala strokovna in investitorska komisija, ki ji predseduje prof. dr. Miroslav Rebernik in jo sestavljajo ugledni strokovnjaki poslovnih in tehniških znanosti, investitorji ter predstavniki podpornih inštitucij inovativnega okolja.

Kdaj bomo razglasili zmagovalce in kakšne so nagrade?

Zmagovalca tekmovanja, ki bo prejel laskavi naziv »Slovenski start:up leta 2014« bomo svečano razglasili 14. maja 2014 na večerni slovesnosti v okviru 34. mednarodne podjetniške konference PODIM v Mariboru. Posebno priznanje bomo podelili tudi za "Najbolje spisan poslovni načrt".Kdo izvaja projekt?


Tekmovanje Start:up leta organizirajo člani Iniciative Start:up Slovenija. Pri izvedbi tekmovanja kot soorganizatorja sodelujeta Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovenski podjetniški sklad ter Javna agencija SPIRIT Slovenija kot promocijski partner. V tekmovanju že tradicionalno kot strateška partnerja iz gospodarstva sodelujeta Nova KBM s svojim Podjetniškim centrom NKBM in Microsoft Slovenija z Microsoft innovation centrom ter strateškim nacionalnim partnerjem Združenje inkubatorjev in tehnoloških parkov Slovenije. V tekmovanju sodelujejo tudi drugi partnerji slovenskega podjetniškega ekosistema.

Več informacij

Urban Lapajne
, Tovarna podjemov, organizacijski vodja projekta
E-pošta: urban.lapajne@tovarnapodjemov.org
Telefon: 02 2294 278, GSM: 041 372 418

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA