Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj

ITIME+ pospeševalnik idej

ITIME+ je pospeševalnik idej namenjen razvoju in komercializaciji rešitev mladih talentov, ki delujejo v panogah TIME (telekomunikacija, internet, mediji in zabava).
 
Cilj intenzivnega osemmesečnega programa je mladim talentom zagotoviti mentorstvo, svetovanje, infrastrukturo, IKT storitve in denarna sredstva za izdelavo prototipa oziroma minimalno sprejemljivega produkta (MVP) ter ustanovitev start-up podjetja. Zmagovalni start-up bo poleg denarne nagrade dobil priložnost osebne predstavitve pred skladi tveganega kapitala, ki mu lahko z investicijo omogočijo globalni tržni preboj.
 
V okviru programa bodo imeli mladi talenti možnost vključitve v komplementarne programe slovenskega podpornega inovativnega okolja, ki jim bodo omogočali nadaljnjo rast in razvoj svojega inovativnega podjetja.
 

Tri faze poteka programa

 


Prva faza <IDENTIFIKACIJA>
je namenjena intenzivni promociji in motiviranju skupin za sodelovanje ter prijavo njihovih idej. Promocija bo potekala v univerzitetnih in visokošolskih središčih, kjer bomo na dogodkih gostili zanimive in uspešne start-upe.

Poseben poudarek bo pri kaljenju idej na tehničnih dogodkih »Hackathonih«, kjer bo v sproščeni in kreativni atmosferi potekalo druženje, kodiranje in ustvarjanje.
 
Po zaključku prve faze bo komisija ITIME+, sestavljena iz investitorjev in start-up podjetnikov izmed prijavljenih skupin izbrala finaliste, ki bodo nadaljevali sodelovanje v drugi fazi programa in se potegovale za končno nagrado.

Druga faza <PROTOTIP/MVP>
je namenjena intenzivnemu razvoju MVP oz prototipa. Izbrane skupine bodo dobile brezplačno delovno mesto v najbližjem »coworking« okolju Geek House (Kranj, Ljubljana, Maribor ali Nova Gorica) in mentorstvo izkušenih strokovnjakov. Za pomoč pri razvoju MVP se bodo finalisti na lokaciji Start-up centra RC IKT v Kranju enkrat na teden srečali na intenzivnih delavnicah, kjer bodo spoznali osnove »lean start-up« metodologije ter druge koristne tehnološke in poslovne nasvete.

Meseca marca bomo dve skupini, izbrani izmed finalistov, peljali na investicijsko konferenco v Barcelono, kjer bodo organizirana b2b srečanja.
 
Zaključek druge faze predstavlja pitch ideje pred ITIME+ komisijo, ki izbere zmagovalca programa, ki prejme 20.000 EUR denarne nagrade in celovit paket storitev RC IKT v Kranju.

Tretja faza <ZAGON>
je povsem posvečena zmagovalni skupini, ki se za tri mesece preseli v Geek House Kranj in se popolnoma osredotoči na razvoj produkta in pripravo osebne predstavitve pred sodelujočimi skladi tveganega kapitala.

Več o pospeševalniku najdete na uradni spletni strani www.itime.si. 


 

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA