Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj

Tvegani kapital - družba RSG Kapital

Izkušnje

RSG Kapital je družba za upravljanje tveganega kapitala, katere poslanstvo je zapolnitev kapitalske vrzeli oziroma pomanjkanja virov financiranja za podjetja v zgodnjih razvojnih fazah. Ekipa RSG Kapital ima bogate izkušnje in komplementarna znanja, kar je družbi omogočilo, da se v času od ustanovitve leta 2006 uveljavi kot kompetenten in kredibilen partner podjetjem v zgodnjih razvojnih fazah ter pomemben akter v procesu spodbujanja podjetništva in razvoju trga tveganega kapitala v regiji.
 

Dodajamo vrednost

Z investicijami v perspektivna mlada podjetja v zgodnjih fazah RSG Kapital spodbuja podjetniško iniciativo in s tem prispeva k dinamičnemu gospodarskemu okolju in gospodarski rasti. Vendar pa RSG Kapital podjetjem, v katera investira svoj kapital, nudi mnogo več kot le denarno pomoč. S svojimi izkušnjami z vodenjem podjetij ter z mrežo partnerjev v Sloveniji in v tujini omogoča podjetniku učinkovitejše poslovanje, pomoč pri optimizaciji poslovnega modela in finančnih konstrukcij, hitrejše odpiranje prodajnih poti ter povezavo z raziskovalnimi institucijami.

Zavezanost k uspehu

RSG Kapital se aktivno vključuje v ustvarjanje dinamičnega in spodbudnega gospodarskega okolja ter povezuje široko mrežo partnerskih institucij, s čimer lahko prispeva k vzpostavitvi sodelovanja med zainteresiranimi subjekti in posredno poveča možnost za uspeh posameznega projekta ali podjetja. Skozi učinkovit proces odločanja in s profesionalnim odnosom do vseh partnerjev si prizadevamo soustvarjati uspešne podjetniške zgodbe, naša dodana vrednost pa je v nenehnem nadgrajevanju znanja in izkušnjah tima. Svetujemo in pomagamo vam ne samo doseči, temveč tudi preseči vaše cilje!Kaj iščemo?

V prvi vrsti iščemo predane podjetnike in podjetniške ekipe z vizijo, zavezane k uspehu na svetovnem trgu. Investiramo v podjetja, ki jih vodijo predani posamezniki z izkušnjami, dobrim poznavanjem trga na katerega vstopajo in edinstvenim proizvodom ali storitvijo. Naše "tarče" so tehnološko napredna podjetja, ki učinkovito izkoriščajo razpoložljiv kapital, imajo potencial za hiter razvoj in rast ter konkurirajo na globalnem trgu.
 

Kdaj in kako investiramo?

Investiramo v podjetja v zgodnjih fazah razvoja, ki bodisi že imajo prihodke bodisi so tik pred komercializacijo svojih proizvodov in storitev ter v podjetja, ki potrebujejo kapital, da bi pospešila širitev svojega poslovanja. Običajno vstopamo med lastnike kot prvi institucionalni investitor in podjetjem pomagamo zrasti do stopnje, ko postanejo zanimiva za večje vlagatelje in strateške kupce. V posamezno podjetje skozi dokapitalizacijo vložimo do 1,5 M EUR, družbam v katere investiramo pa zagotavljamo tudi tako imenovane follow-on investicije, odvisno od njihovih potreb. Smo aktiven lastnik, ki svojim podjetjem zagotavlja več kot le finančni vložek; s strokovnimi znanji, izkušnjami in mrežo partnerjev pripomoremo k njihovemu in hkrati svojemu uspehu.

Portfelj


TMG-BMC d.o.o
.
Podjetje TMG-BMC d.o.o. je bilo osnovano kot spin off Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani ter že vrsto let deluje na področju razvoja in implementacije metod ter sistemov za optimizacijo trenažnih in rehabilitacijskih procesov v vrhunskem športu in medicini.

Connet d.o.o.
Connet je visokotehnološko podjetje, ki deluje na področju zagotavljanja varnosti na spletu in je za svoje produkte prejelo več nagrad za inovativnost tehnologije in koncepta. Podjetje je tudi aktivni partner v projektu EU Trustmarks v okviru izvajanja Digitalne agende EU, ki ureja področje digitalnega poslovanja znotraj EU in politiko EU na tem področju v odnosu do drugih držav.

ShoutEm
Shout je spin-off hrvaškega podjetja Pet minuta, ki je specializirano za razvoj družbenih omrežij in mobilnih aplikacij.

TAB Systems d.d.
TAB Systems d.d. je slovensko podjetje specializirano za razvoj in proizvodnjo multimodalnih/kombiniranih biometričnih sistemov za identifikacijo oseb in avtomatizacijo stavb.

Celtra d.o.o.
Celtra se ukvarja z razvojem tehnologije za mobilno oglaševanje. Njihova rešitev oglaševalcem in oglaševalskim agencijam omogoča kreiranje, distribucijo in sledenje učinkov naprednih oglasov na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih.

Novitim d.o.o.
Novitim je podjetje, ki na inovativen način združuje sodobne in tradicionalne medije, preko katerih podaja vsebine in storitve izbranim ciljnim skupinam.

Bia Separations d.o.o.
Družba BIA Separations, podjetje za separacijske tehnologije, je bila ustanovljena leta 1998.

Kontakt

RSG Kapital d.o.o.

Tehnološki park 21
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 620 33 00
F: +386 1 620 33 05
E: info@rsg-capital.si

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA