Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj

Platforma za globalno rast

Poleg mentorskega programa je največja dodana vrednost programa Go:Global pomoč podjetjem pri aktivni globalni rasti. Verjamemo v start-up podjetja, ki so mednarodno usmerjena. Vstopiti na tuje trge pa ni lahko, zato v sklopu programa Go:Global nudimo start-up podjetjem popolno podporo pri širjenju v tujino. Pomoč podjetjem nudimo z naslednjimi storitvami:
 
GO:GLOBAL IZOBRAŽEVANJA
V sklopu mentorskega programa za rast podjetij je poseben vsebinski sklop namenjen vstopom na tuje trge. Tako izbrani podjetniki v programu pridobijo vsa potrebna znanja, ki so potrebna za globalno rast; od možnih pravnih vstopov, najpogostejših stroškov, upravljanja operacije ipd. Podjetnika najprej opremimo s potrebnim znanjem, ki je ključno za uspešen vstop v tujino. Organizirane so tudi specializirane delavnice, ki pokrivajo ključne vsebine najboljših praks vstopa v izbrane države (Go:Global Avstrija, Go:Global Brazilija…).
 
SUBVENCIONIRANA INFRASTRUKTURA PO SVETU
Najtežje je narediti prvi korak. Podjetniki pogosto ne vedo, kje naj začnejo. Nosilec programa Go:Global, Tehnološki park Ljubljana, je član svetovne mreže tehnoloških parkov IASP, znotraj katere imajo dogovor, da pomagajo podjetjem pri vstopih na tuje trge. Storitve, ki so jih podjetniki deležni v Tehnološkem parku Ljubljana, Tovarni podjemov in RC IKT, so lahko deležni tudi v drugih tehnoloških parkih po svetu.

 
Podjetnikom v izbrani državi (seznam potencialnih držav je na spletni strani) najdemo pisarno in prostor za sestanke po subvencionirani ceni. Vodstvo tehnološkega parka v izbrani državi se pogovori s podjetniki in jim osebno prestavi posebnosti poslovanja v državi ter druge informacije, ki zanimajo podjetnika. Možnost tovrstnega koriščenja infrastrukture je na vseh celinah.
 
LOKALNE IZBRANE STORITVE NA TUJIH TRGIH
Subvencioniran poslovni prostor je zgolj prvi korak v sklopu pomoči. Vsako podjetje mora slej kot prej tudi formalno organizirati operacijo v tujini. Tako podjetjem poleg infrastrukture pomagamo najti kakovostne lokalne storitve, kot so storitve za odpiranje podjetja, računovodski servis, pravno in davčno svetovanje, najcenejše prevoze ipd. Prihranimo veliko časa in skrbi pri iskanju zaupanja vrednih partnerjev v posamezni državi. 

 
PODJETNIŠKI HUBI IN NAJVEČJI SVETOVNI PODJETNIŠKI DOGODKI
Na spletni strani Go:Global zbiramo informacije o različnih državah, kamor želijo vstopiti podjetniki. Portal vsebuje tako splošne podjetnikom zanimive informacije, kot tudi podroben opis geografskega območja kot podjetniškega huba.
PRENAŠANJE IZKUŠENJ MEDNARODNIH PODJETNIKOV – Med mrežo mentorjev in partnerjev Go:Global najdemo podjetja, ki so vstopila na isti trg, kamor želi vstopiti mentorirano podjetje, in poskrbimo za individualno srečanja ter predajo nasvetov in izkušenj. Podjetja, ki vstopajo v isto državo, povežemo v konzorcije, da si pomagajo pri vstopu v državo, tako z izmenjavo informacij kot z nižanjem stroškov.

DELOVNI OBISKI V TUJINO IN NAJVEČJIH KONFERENC
V sklopu programa Go:Global vsako leto organiziramo več delovnih obiskov v tujino. Namen obiskov tujine je, da se podjetja, ki imajo interes vstopiti na isti trg, povežejo v konzorcij ter skupaj obiščejo državo. Organizacijska ekipa Go:Global za startup podjetja organizira v izbrani državi nastanitev, predstavitve, srečanja, sestanke ipd. Po delovnem obisku v tujino naj bi startup podjetja prebila led in ob naslednjem potovanju že imela dovolj stikov, da lahko začnejo sklepati prve posle.

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA