Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj

Dostop do virov

Rast podjetja je drag, naporen in tvegan proces. Raziskave so pokazale, da največ podjetij propade, ko preide v fazo hitre rast. Zato v okviru programa Go:Global podjetjem zagotavljamo čim boljšo podporo v fazi rasti in globalizacije, tudi z dostopom do ustreznih podjetniških virov. Podpora pri rasti zajema:
 
  • Minimiziranje stroškov in s tem finančnega tveganja
  • Pomoč pri gradnji podjetniškega tima
  • Pot do prvih strank in pomoč pri širjenje na (tuj) trg
  • Pot do kapitala za financiranje rasti
     
POT DO TIMA
V primeru, da podjetje še nima zgrajenega tima, podjetniku pomagamo najti prave ljudi, ki so lahko potencialni soustanovitelji, zaposleni ali zgolj zunanji sodelavci. Podjetje povežemo s tistimi, ki bi radi sodelovali v start-up podjetjih, pa nimajo lastne ideje. Na drugi strani pa je naša naloga, da čim več ljudem predstavimo vse dodane vrednosti in zakaj se je smiselno v življenju vsaj enkrat priključiti start-up podjetju.

POT DO KAPITALA
Podjetnikom aktivno pomagamo do različnih virov kapitala s katerimi lahko financirajo rast:
 
BOOTSTRAPING IN 4F: Skupaj s podjetjem pripravimo strategijo, ali lahko pridobi sredstva od 4F. Vsi vemo, da mora najprej nekaj denarja investirati ustanovitelji ter obenem prepričati svoje družinske člane, prijatelje in druge, da ga podprejo pri realizaciji vaših sanj. Podjetjem pomagamo s primeri dobrih praks. Prav tako pomagamo pri izdelavi strategije »bootstrapinga« podjetja.

 
RAZPISI: Za podjetje pregledamo vse potencialne razpise v prihajajočem letu in mu pomagamo ter svetujemo pri prijavi na posamezni razpis. Ocenimo primernost ideje za razpis P2 in druge podobne razpise. Sproti podjetnike obveščamo o domačih in tujih razpisih, s katerimi si lahko pomagajo pri rasti in razvoju podjetja.

TVEGANI KAPITAL:
V sklopu projekta Go:Global so organizirani posebni dogodki, kamor povabimo investitorje tveganega kapitala in poslovne angele. Na dogodkih se predstavijo poslovne ideje investitorjem ter se jih skuša navdušiti, da investirajo v velike vizije podjetnikov. Seveda podjetnike v sklopu programa Go:Global ustrezno pripravimo na nastop pred investitorji. Prav tako organiziramo individualna srečanja med investitorji ter podjetniki.

TUJI VIRI FINANCIRANJA:
Na spletni strani Go:Global je objavljena lista najbolj znanih semenskih skladov in mrež poslovnih angelov v izbranih državah. Prav tako imamo pregled na tujimi dogodki za start-up podjetja in osebne kontakte s tujimi investitorji. V sklopu projekta Go:Global pomagamo podjetjem vzpostaviti kontakt s tujimi investitorji ter pridobiti njihovo pozornost. Podjetja obveščamo o rokih in zanimivih dogodkih.

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA