Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Red Orbit Šejk Special Edition: Piškotki

Red Orbit Šejk Special Edition: Piškotki

Kraj:
VIP salon Klub 300
 
Datum:
14.5.2013
 
Čas:
12:30
 
Spletna stran:
 
Kontakt:
 
 
»Come to the dark side, we have cookies« (orig. iz filma The Matrix) bi se lahko glasil letošnji slogan digitalne stroke. Pomlad je namreč v digitalno sfero vnesla kar precej novosti, še posebej pa je spletne navdušence prešejkala novica o novi zakonodaji na področju piškotkov, ki bo v Sloveniji pričela veljati s 15. 6. 2013.

Če torej o novih direktivah še niste poučeni, je skrajni čas, da prisluhnete strokovnjakom in novo znanje čim prej implementirate v svoje procese, saj vas lahko ob neupoštevanju slednjega doleti tudi precejšna denarna kazen.

Glede nove zakonske ureditve se na digitalni sceni že nekaj časa trejo mnenja … Je takšna zakonodaja res potrebna? Koliko omejitev glede piškotkov dejansko doprinese k varstvu potrošnikov? Za katere piškotke potrebujemo izrecno dovoljenje in za katere le domnevnega oz. ga sploh ne potrebujemo? 

Predstavitev piškotkov
V uvodu bomo govorili o tem, kaj sploh so piškotki, kakšne vrste piškotkov poznamo, za kaj se uporabljajo, čemu so namenjeni itd. Na hitro: Piškotki so datoteke, ki jih spletna mesta ustvarijo med obiskom. V njih so shranjene nastavitve za spletno mesto, podatki o profilu in nekateri drugi podatki. Več pa izveste na Šejku …

Piškotki in nova zakonodaja
Z željo po varovanja zasebnosti je EU leta 2009 predvidela obvezno vnaprejšnje soglasje uporabnika za namestitev piškotkov, v skladu s tem pa je bila 26. maja 2012 sprejeta tudi EU direktiva o omejitvah pri uporabi piškotkov. V Sloveniji je spremenjen zakon pričel veljati na začetku letošnjega leta, rok za implementacijo sprememb pa je 15. junij 2013. Nova zakonodaja uporabe piškotkov (cookies) sicer ne prepoveduje, so se pa močno zaostrili pogoji, pod katerimi jih ponudniki spletnih storitev lahko uporabljajo.

Več o novi zakonski ureditvi in omejitvah, ki iz nje izhajajo, pa vam bo zaupala, ga. Jelena Burnik iz urada informacijskega pooblaščenca.

Pristop in ureditev implementacije piškotkov: Google Analytics, Facebook, Google+
Uporaba Google Analyticsa ter različnih vsadkov družbenih omrežij (od Facebooka, Twitterja do Google+) je postala na sodobnih spletnih straneh že stalnica. Nova zakonodaja je pri uporabi piškotkov omenjenih storitev izredno restriktivna. Na Šejku vam bomo predstavili, kako implementirati piškotke omenjenih storitev na spletno stran s čim manj negativnimi učinki, kljub temu pa še vedno ostati skladen z zakonodajo.

Okrogla miza o piškotkih: Jelena Burnik (IP-RS), Andrej Vidmar (vodja organizacije in IT, Big Bang), Matjaž Butara (digital director, Grey Ljubljana)
Ker sprememba zakonodaje na področju elektronskih komunikacij že precej časa buri duhove med digitalnimi strokovnjaki, bomo na okrogli mizi soočili strokovnjake z različnih področji delovanja in prisluhnili njihovim »pro et contra«.

Podroben program in prijavo najdete na spletni strani dogodka.
‹ Nazaj na seznam dogodkov

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA