Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Avtor: Primorski tehnološki park |  15. oktober, 2013

ALVA LED

O novih produktih

Družina svetil ALVA LED je cenovno ter stroškovno učinkovita družina LED svetil, ki je primerna za osvetljevanje pisarniških prostorov ter delovnih prostorov, kjer je kvaliteta svetlobe pomembna. Svetila so standardnih mer in so primerna tako za novo vgradnjo kot zamenjavo obstoječih fluorescentnih svetilk, ki se pretežno uporabljajo za razsvetljavo v prostorih javnih in poslovnih zgradb.


Svetila ALVA LED temeljijo na uporabi najnovejših zmogljivih LED diod, dosegajo znatno boljše razmerje med ceno in učinkovitostjo kot ga dosegajo fluorescenčne luči. Svetila tudi zmanjšujejo negativne vplive na okolje saj na eni strani zagotavljajo velike prihranke pri porabi energije, na drugi pa ne vsebujejo škodljivih snovi, kot je živo srebro oz. njegovi hlapi, ki so sestavni del fluorescentnega svetila.
  
 


 

Opredelitev problema

Analize kažejo, da cene energije rastejo in tak trend je napovedan tudi v prihodnosti, zato si uporabniki prizadevajo iskati rešitve, ki bi jim omogočajo obvladovanje oz. zmanjševanje stroškov za energijo. Po drugi strani pa zahtevnejši kupci iščejo rešitve, ki omogočajo optimalno osvetljenost prostorov glede na potrebe in zunanje naravne vire svetlobe, kar vpliva tako na boljše počutje v prostoru kot na nižje stroške za razsvetljavo ter posredno tudi nižje stroške klimatizacije.


Slaba stran klasičnih žarnic, ki oddajajo svetlobo na osnovi razžarjene kovinske nitke, in fluorescentnih svetilk, pri katerih svetlobo oddaja ioniziran plin, je nizka energetska učinkovitost, sproščanje relativno velikih količin toplote v okolje ter omejene možnosti reguliranja osvetljenosti.
 

Ciljni kupci

Glavni kupci izdelkov podjetja Led Luks so:
- končni uporabniki obstoječih objektov in prostorov ter novo gradenj, ki želijo zmanjšati strošek porabljene električne energije za razsvetljavo ter hkrati izboljšati osvetljenost in bivalne pogoje v prostorih,
- specializirani distributerji svetil, ki sledijo trendom v panogi in svojim kupcem želijo ponuditi najnovejša in ekonomsko učinkovita svetila in tehnologije.

Primeri končnih kupcev so: lastniki poslovnih stavb in podjetja, ki upravljajo poslovne stavbe, podjetja za prodajo/distribucijo svetil, javne institucije kot lastnice ali upravnice nepremičnin, upravljavci športne infrastrukture, lastniki individualnih stanovanjskih hiš itd.

 

Ključne značilnosti in razlikovalni dejavniki

Ključne značilnosti in prednosti produkta:

  • Izredna energijska učinkovitost in s tem v zvezi velik prihranek energije v primerjavi z vsemi tradicionalnimi izvori svetlobe
  • Reguliranje svetlobnega izvora od 0% do 100%, kar omogoča krmiljenje, ki ga lahko dinamično prilagajamo trenutnim potrebam po svetlobi in z določenimi izvedbami LED celo njeni barvi
  • Manjše segrevanje zaradi velikega svetlobnega izkoristka energije in manjšega generiranja toplote so potrebe klimatizaciji osvetljenih prostorov manjše
  • Dolga življenjska doba in manj vzdrževanja, saj imajo svetlobni izvori, ki temeljijo na tehnologiji LED bistveno daljšo življenjsko dobo kot tradicionalni svetlobni izvori
  • Manjša  občutljivost za lom, cenejše pakiranje, ker ni krhkih steklenih sestavin.

 

Viri

- Matija Klinkon, LED LUKS, proizvodnja svetil, d.o.o.

 

O podjetju
LED LUKS

Podjetje LED LUKS, proizvodnja svetil, d.o.o. je mlado visokotehnološko inovativno podjetje, ki se ukvarja z razvojem svetil, ki za delovanje ob enaki svetilnosti potrebujejo znatno manj energije od klasičnih svetil ter so hkrati okolju in uporabniku bolj prijazna od klasičnih energijsko varčnih svetil.


Podjetje pri razvoju uporablja najnovejše tehnologije za varnostno razsvetljavo (varnostni modul) ter sisteme za krmiljenje luči s senzorjem prisotnosti in svetlobe.
 

Podjetje:
LED LUKS
Spletna stran:
Leto ustanovitve:
2013
 

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA