Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Avtor: Primorski tehnološki park |  15. oktober, 2013

Elektronski krmilni sistem za nadzor škropljenja

O novem izdelku

Elektronski krmilni sistem za nadzor škropljenja je sodobni in cenovno dostopni elektronski krmilni sistem za nadzor škropljenja, ki uporabniku omogoča enostavnejšo in bolj precizno rabo škropilnice in fitofarmacevtskih sredstev.


Krmilnik uporabniku omogoča optimalnejšo rabo fitofarmacevtskih sredstev, kar pomeni, da posledično zmanjšamo količino porabe fitofarmacevtskih sredstev in povečamo učinkovitost. Krmilnik z optimalno regulirano rabo fitofarmacevtskih sredstev prispeva tudi k zmanjševanju vpliva človeka na okolje.


Ključna prednosti rabe krmilnika pri škropljenju je enostavna in bolj natančna raba škropiv.

 

 

Opis problema

Uporabniki škropiv, še posebej tisti, ki se s kmetijstvom ne ukvarjajo profesionalno, velikokrat nanašajo škropiva nenatančno in nestrokovno. Pri tem količino fitofarmacevtskih sredstev običajno predozirajo, s čimer povečujejo stroške, hkrati pa prekomerno obremenjujejo okolje.


Ponudba sistemov za učinkovit nanos  škropiv obsega le škropilne naprave z zapletenim krmilnim sistemom na osnovi mikrokrmilnikov, ki so cenovno zelo dragi, zato takšna investicija za neprofesionalne kmetovalce ni ekonomsko upravičena. Po drugi strani pa trg pa ne ponuja enostavne možnosti nadgradnje obstoječih škropilnic brez krmilnega sistema s krmilnim sistemom kar pomeni, da mora kmetovalec, ki že ima škropilnico kupiti novo, če želi imeti vgrajen tudi krmilni sistem.


Elektronski krmilni sistem za nadzor škropljenja družbe Agroko mehatronika je cenovno dostopen sistem, ki ga je brez večjih posegov možno vgraditi tudi na obstoječe škropilne naprave različnih proizvajalcev.

 

 

Ciljni kupci

Ciljni kupci elektronskega krmilnega sistema za nadzor škropljenja družbe Agroko mehatronika so predvsem neprofesionalni kmetovalci in kmetje, ki obdelujejo manjše kmetijske površine pri katerih investicija v škropilne naprave z zapletenim krmilnim sistemom ni ekonomsko upravičena.

 

Ključne značilnosti produkta

Elektronski krmilni sistem za nadzor škropljenja družbe Agroko mehatronika:

  • možna vgradnja izdelka na obstoječe škropilnice brez elektronskega krmilnika (krmilnik je mogoče na zelo enostaven način vgraditi na obstoječe škropilnice; uporabnikom, ki že imajo škropilnice, ni potrebno kupiti nove škropilnice z elektronskim krmiljenjem, ampak krmilnik le dokupijo in ga vgradijo na obstoječo škropilnico),
  • cenovna dostopnost;
  • Uporabniku zelo prijazna uporaba (optimalno izbran obseg funkcij, brezžična komunikacija med posameznimi moduli, krmiljenje nastavljivo glede na posamezno kmetijsko panogo).

 

 
  

Viri

- Rok Kokoravec, Agroko mehatronika d.o.o.
- Interno gradivo podjetja Agroko mehatronika d.o.o.
 

O podjetju
Agroko mehatronika d.o.o.

Podjetje Agroko mehatronika razvija sodobne in inovativne tehnologije, ki so cenovno dostopne in rešujejo specifične probleme v kmetijstvu. Glavna dejavnost podjetja je razvoj sodobne elektronske opreme za avtomatizacijo in nadzor  škropilnih naprav.


Pri uresničevanju poslanstva jih vodi želja razvoju sodobnih rešitev za uporabo v kmetijstvu, zadovoljstvo ciljnih kupcev, skrb za kakovost pridelkov, ohranjanje naravnega okolja in varovanje zdravja ljudi. Cilj podjetja je razvijati rešitve, ki bodo v kmetijstvu omogočale večjo produktivnost, manjše onesnaževanje okolja ter bodo cenovno dostopne čim širši skupini uporabnikov.

Vizija podjetja je postati v Evropi prepoznavno slovensko podjetje za razvoj elektronsko krmiljenih avtomatiziranih procesov in tehnologij za zagotavljanje 'preciznega kmetijstva' ob upoštevanju načel varovanja narave in ljudi.
 

Podjetje:
Agroko mehatronika d.o.o.
Spletna stran:
Leto ustanovitve:
2010
 

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA