Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Avtor: IRP |  15. oktober, 2013

ADMIRAL

O novem izdelku

Admiral je računalniški produkt oz. družina produktov, ki omogoča odkrivanje kompleksnih zavarovalniških goljufij in učinkovito obvladovanje goljufij v zavarovalništvu. Proces obvladovanja goljufij zajema vse aktivnosti od odkrivanja primerov do prihranka denarja za zavarovalnice. Ker goljufi nenehno prilagajajo svoje taktike mora biti tudi proces sam po sebi prilagojen za nenehno izboljševanje. Omogoča vzpostavitev procesa učenja ter prilagajanja spreminjajočim se taktikam goljufov. Po odkriti goljufiji Admiral poskrbi, da podjetje izbere ustrezne sodne oziroma izvensodne postopke, hkrati pa jih učinkovito usmerja po zapletenih procesih, ki vodijo v povračilo škode.
 

Izmenjava informacij in navzkrižno preverjanje Skupna preiskava  Zaznavanje organiziranih goljufij

 
Produkt Admiral Collaboration omogoča odkritje najbolj zapletenih primerov organiziranih računalniških goljufij pri zavarovanju motornih vozil, in sicer na način, da se uporabnik poveže z zavarovalnicami iz različnih držav ter se pozanima in navzkrižno preveri  potencialno zanimive informacije. S preiskovalci iz drugih držav se lahko oblikuje skupna preiskovalna ekipa, lahko se poveže podatke in tako pridobi manjkajoče informacije. Povezanost je edini zanesljiv način za odkrivanje organiziranih goljufij tudi preko meja države.

Proaktivno odkrivanje in razvrščanje Podpora pri preiskavi 

 


Admiral Detection
se uporablja za uvajanje proaktivnega odkrivanja zavarovalniških goljufij s čimer uporabnik poveča učinkovitost preiskovalnega procesa. Deluje tako, da poveže zavarovalniška združenja različnih držav. Izmenjava informacij med zavarovalnicami in zavarovalniškimi združenji je varna in v skladu s predpisi. Program potencialno goljufive primere razvrsti po pomembnosti. Nadalje program priskrbi razlage, poročila, dokumentacijo in napredno vizualizacijo, ki preiskovalcem pomaga natančno preučiti primer in razumeti kaj ga naredi sumljive.

Preiskava Upravljanje primera in dokumentov


 

Produkt Admiral Enterprise razloži natančno katere okoliščine naredijo primer sumljiv. Pomaga preučiti različne interpretacije dogodka in daje koristne namige, ki pomagajo določiti kaj se je v resnici zgodilo. Pomaga v celotnem preiskovalnem procesu, od odkritja goljufije do prihranjenega denarja. Program pomaga upravljati raziskovane primere in dokumente skozi celoten proces. Proces se vseskozi tudi beleži, kar uporabnikom omogoča, da ga spremljamo in optimiziramo glede na sprotne  ugotovitve.

Izmenjava informacij in navzkrižno preverjanje Zaznavanje organiziranih goljufij Zaznavanje organiziranih goljufij Proaktivno odkrivanje in razvrščanje Podpora pri preiskavi Preiskava

Admiral Indeks omogoči oplemenitenje podatkov iz javno dostopnih (strukturiranih, srednje-strukturiranih in nestrukturiranih) in zasebnih podatkovnih virov ter oskrbuje uporabnike s še več in boljšimi informacijami, kar je lahko ključno za reševanje individualnih primerov. Admiral Index se lahko uporablja kot nadgradnja Admiral Detection in Admiral Enterprise, in tako posreduje informacije javno dosegljivih virov kot sta internet in socialna omrežja. Socialna omrežja (Facebook, Twitter, LinkedIn in ostala) lahko razkrijejo povezavo med ljudmi, ki se poznajo, a se ne bi smeli poznati. Z uporabo socialnih omrežij tako Admiral Index oplemeniti podatke o vseh osebah, ki so vključene v primer. S pomočjo virov, ki imajo informacije o vremenu in lokacijah, lahko Admiral Index prispeva več podatkov o dogodku, ki se ga raziskuje, prav tako pa tudi nudi ustrezne podatke (kot npr. lokacijo oseb, zgodovino vozila, informacije o podjetju) iz drugih javno dostopnih (brezplačnih in plačljivih) baz podatkov in registrov. Podatki, ki jih Admiral Indeks pridobi iz zasebnih virov so povezani z odvetniškimi pisarnami, mehaničnimi delavnicami, zdravniki itd., ki lahko zagotovijo odgovore na več pomembnih vprašanj, kot na primer: kdo je objavil zdravniške certifikate? Sta človeka, ki se naj med seboj ne bi poznala, obiskala isto majhno mehansko delavnico? Kateri agent je prodal zavarovanje? Je odškodninske zahtevke pripravil isti odvetnik ipd.? 

Problem, uporabna vrednost in konkurenčna prednost

Zavarovalnice običajno ne morejo odkriti bolj zapletenih zavarovalniških goljufij. Posledično veliko časa zapravijo za preiskovanje terjatev majhnih vrednosti, namesto, da bi se osredotočili na tiste, ki so vredne več in bi prinesle največji prihranek. Zavarovalnice lahko goljufije odkrivajo na dva načina; ročno, tako, da vsak mesec ročno preveri določeno število naključno izbranih zahtevkov ali z uporabo programske rešitve, ki je veliko bolj uspešno. Računalniški sistem avtomatično preveri vse zahtevke in zazna morebitne lažne. Sistem vodi preiskovalca s čimer poenostavi delovni proces, ki je tako tudi bolj učinkovit. Z uporabo programa zavarovalnice uspešno zasledujejo cilj zmanjšanja izgube na račun zavarovalniških goljufij. Z uporabo produktov Admiral je količino lažnih zahtevkov možno zmanjšati tudi za 40%.
 

Ciljni kupci

Glavne stranke podjetja so zavarovalnice, ki jim pomagajo v boju proti goljufijam in nepravilnostim ter jim tako bistveno izboljšajo poslovne rezultate in konkurenčnost.  Delujejo v panogah informatika, elektronsko poslovanje, telekomunikacije, zavarovalništvo.
 

Viri

http://admiral.optilab.net/en/products/
- Promocijska zloženka Admiral 
- Oddaja Prava ideja z dne 14.3. 2013
www.startup.si
http://www.dnevnik.si/poslovni/zaposl/1042279921
http://www.tp-lj.si/slovenski-optilab-med-stirimi-najbolj%C5%A1imi-ikt-podjetji-v-evropi


 

O podjetju
Optilab
Optilab d.o.o. je napredno in inovativno visokotehnološko podjetje, ki ponuja rešitve, ki združujejo najnaprednejše metode za odkrivanje goljufij ter učinkovito podporo postopkom za razreševanje in obvladovanje goljufij in nepravilnosti. Njihov vodilni izdelek Admiral je napredna računalniška rešitev, ki podjetjem pomaga preprečevati in odkrivati goljufije v regiji ter je prilagojena specifičnim slovenskim razmeram in zakonodaji. V podjetju je trenutno 15 redno zaposlenih in 10 zunanjih sodelavcev. So prejemnik številnih nagrad in priznanj, kot so priznanje za najbolje spisan poslovni načrt, so zmagovalec Elevator pitcha, po izboru evropskih skladov tveganega kapitala so jih med 900 podjetji uvrstili med  5 najbolj inovativnih podjetij na področju informacijske tehnologije v Evropi.
Podjetje:
Optilab
Spletna stran:
Leto ustanovitve:
2008
 

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA