Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Avtor: RCR Zasavje |  15. oktober, 2013

CHONDO/TRYTM in OSTEO/TRYTM

O novih produktih

Podjetje CELL/TRY ima trenutno na trgu tri storitve, ki jih lahko prilagajajo specifičnim potrebam naročnikov :


CHONDRO/TRYTM je storitev funkcionalnega testiranja učinkovin, ki vplivajo na hrustančno tkivo. Storitev je višjega cenovnega razreda in je namenjena za večja podjetja, ki razvijajo biosimilarje antirevmatikov, saj v prihodnjih letih padejo patentne zaščite glavnih igralcev na teh trgih in zato mnogo podjetij razvija biosimilarje za te indikacije. Storitev je možno prilagoditi drugačnim potrebam kupcev, saj nekaj let po padlih patentih ne bo več potrebe po testiranjih teh biosimilarjev, ampak bodo nekoliko drugačne potrebe, ki pa jim s tem produktom lahko zadostijo in se preusmerijo na nove priložnosti (nove napovedane padle patente).


 


OSTEO/TRYTM je storitev funkcionalnega testiranja biomaterialov in učinkovin, za uporabo v regeneraciji kosti. Namenjen je vsem  ustanovam, ki razvijajo biomateriale, funkcionalne nanose ali učinkovine za uporabo v regeneraciji kosti v humani medicini. Regeneracija kosti je zanimiva za regenerativno medicino predvsem pri večjih poškodbah ali menjavah sklepov, kjer poskušajo podjetja 
razviti nove materiale ali spremeniti že znane materiale za reševanje kirurških težav. Pri teh produktih je zelo pomembno, kako ta material ali nanos vpliva na kostne celice, kar ugotovimo z OSTEO/TRY.

 


 


Testiranje citotoksičnosti  na primarnih celičnih kulturah. Te teste potrebujejo tako proizvajalci aktivnih učinkovin, kot tudi proizvajalci biomaterialov, saj je to obvezen del preverjanja biokompatibilnosti na nivoju predkliničnih testov. Navadno se ti testi izvajajo na živalskih nesmrtnih celičnih linijah, podjetje pa ponuja izvedbo testov na humanih kulturah, ki bolje odražajo odzivnost celic v telesu in so tako bolj informativni.

 

Problem, uporabna vrednost in konkurenčna prednost

Storitve podjetja CELL/TRY so inovativne, saj globalno ni veliko podjetij s podobnimi storitvami. Vedno več podjetij se ukvarja s funkcionalnimi testi, vendar je vsak test za vsako posamezno indikacijo potrebno razviti posebej, zaradi česar imajo podobna podjetja le nekaj specializiranih storitev, področij razvoja novih produktov za humano medicino pa je ogromno. Tako v globalnem pogledu ne obstaja veliko podjetij s podobnimi storitvami, vsak od direktnih konkurentov pa ima le nekaj testov. Večja podjetja sicer imajo precej večji razpon produktov, vendar ponujajo predvsem splošne teste, specifične teste pa delajo s pomočjo zunanjih izvajalcev.


 

Ciljni kupci

Storitve funkcionalnih testiranj, kamor spadajo njihova testiranja so namenjena podjetjem in drugim 
razvojnim laboratorijem, ki razvijajo materiale ali učinkovine za uporabo v humani medicini. Njihovi kupci bodo  tako večinoma tudi direktni uporabniki njihovih storitev. Kljub temu bodo storitve podjetja ponudili tudi večjim podjetjem, ki se ukvarjajo s testiranjem vzorcev, za razširitev njihove ponudbe, v tem primeru kupec ne bo direktno uporabnik izdelkov ampak njihov distributer.
Kupce podjetja lahko razdelimo v tri skupine in sicer:
 

  • Majhne razvojne ustanove, ki razvijajo biomateriale ali učinkovine za regeneracijo kosti in hrustanca,
  • biofarmacevtska podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem biosimilarjev ali originatorskih molekul za zdravljenje revmatičnih obolenj in
  • podjetja, ki ponujajo širok spekter predkliničnih testov.

 

Viri

www.celltry.com 
- Poslovni načrt podjetjaCELL/TRY d.o.o.
 

O podjetju
Cell Try

Podjetje CELL/TRY d.o.o. izvaja in vitro predklinična testiranja na humanih celičnih kulturah kot pogodbeni raziskovalni partner podjetij in ostalih raziskovalnih skupin, ki razvijajo nove zdravilne učinkovine ali biomateriale za uporabo v humani medicini. Predklinične raziskave so razvili najprej za trg ortopedskih produktov, ki je največji med biomateriali, razvoj pa so usmerili v storitev, s katero bi prodrli tudi na drugi največji del trga biomaterialov, trg kardiovaskularnih biomaterialov.

 
 

Podjetje CELL/TRY je bilo ustanovljeno, da bi na segmentu testnih celičnih sistemov z manjšo ekipo povečali fleksibilnost razvoja dejavnosti in pospešili razvoj novih produktov. Dejavnosti opravljajo v sodelovanju s podjetjema Educell in razvojnim centrom In.Medica, sodelovali pa bodo tudi z drugimi partnerji, s katerimi bodo lahko razširili spekter njihove ponudbe.
 

Podjetje:
Cell Try
Spletna stran:
Leto ustanovitve:
2012
 

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA