Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Avtor: RCR Zasavje |  15. oktober, 2013

Anigmo brezdotična stikala

O novem izdelku

Izdelek Anigmo ponuja unikaten dizajn, izboljšano funkcionalnost in je sofisticiran, moderen in ponuja brezdotičen način uporabe in so skrita v stenah. Vse kar se vidi je pokrivalna ploščica, ki je z magneti pritrjena k stikalu. Če se kupec odloči za eno od standardnih ploščic iz naravnih materialov kot so steklo, les, kamen in keramika, je skupna cena ista kot bi bila cena mehanskih stikal. So množično proizvedena. Za bolj zahtevne kupce ponujajo ročno narejene pokrivalne ploščice iz redkih materialov.
 

Problem, uporabna vrednost in konkurenčna prednost

Obstaja več prednosti:

  • Preprosta uporaba. Brezdotično stikalo je aktivirano s preprostim, ne preveč natančnim mahanjem roke pred površino stikala. S tem je uporaba omogočena tudi invalidom in osebam s telesnimi okvarami. Ta značilnost naredi stikalo popolno za namestitev v objektih, kjer imajo uporabniki omejene motorične sposobnosti, kot na primer v domovih za ostarele in bolnišnicah.
  • Odprava fizičnega kontakta je odlična rešitev povsod, kjer obstaja potreba po nadzoru bacilov in patogenih mikroorganizmov.
  • Stikalo je zlahka okolju zaprto, kar omogoča uporabo tam, kjer se nahajajo nevarne snovi.
  • Če je stikalo nameščeno za vzdržljivim materialom, je lahko zaščiteno pred zlorabo in vandalizmom, kar je primerno za lokacije, kjer se nahajajo šole in vzgojni zavodi.
  • Lastniški način pritrditve dekorativnih/zaščitnih ploščic brez vijakov olajša odstranitev, kar omogoča pogosto in temeljito čiščenje ter celo sterilizacijo.
  • Estetske možnosti brezdotičnih stikal so neomejene. Vidni del ne zahteva nobenih lukenj ali odprtin. Stikalna ploščica je lahko narejena v različnih oblikah in iz različnih materialov, zato je primerna za vsak stil notranjega oblikovanja.

Na trgu ni proizvajalca, ki bi ponujal podobne izdelke. Čeprav je brezdotično stikalo namenjeno masovni proizvednji, bi lahko podjetje za celoten produkt zahtevalo visoko ceno. Na trgu za isto ceno ponujajo veliko več kot konkurenti, in so razvili popolnoma nov visokokakovosten trg. Njihova jasna prednost pred konkurenti leži v nekaterih tržnih nišah, kot na primer zdravstvena industrija, ki ima veliko potrebo po higieni in sterilnosti.

 

Ciljni kupci

Podjetje se osredotoča na B2B trg. Ozaveščajo arhitekte, notranje oblikovalce in monterje skozi oglaševanje v specializiranih medijih, odnose z javnostmi, obiskujejo sejme in iščejo neposredne kontakte. Vidnost si bodo zagotovili s vzpostavitvijo prisotnosti na trgu z več projekti. Takrat bo javnost opazila brezdotična stikala in takrat bo tudi čas, ko bodo začeli prodajati privatnim kupcem preko specializiranih trgovin. Njihov največji izziv je najti sposobne distributerje na ciljnih trgih.

 

Viri

www.anigmo.com
www.youtube.com/watch?v=dJaPqU8sdqU
www.tp-lj.si/node/1421
www.gzs.si/slo/49736

 

O podjetju
Anigmoteh

Podjetje Anigmoteh je specializirano za brezdotična stikala, ki temeljijo na senzorjih bližine. Nadomestijo gumbe in mehanska stikala, in jih lahko uporabljate za nadziranje osvetljenosti, vrat, rolet, žaluzij, itd. Njihova tehnologija omogoča, da stikala postanejo skoraj nevidna ali polepšajo izgled notranjega prostora v skladu s trendi, ki jih postavijo arhitekti, notranji oblikovalci in končni uporabniki. Čeprav so izdelki podjetja tehnološko napredni, se prodajajo po dostopni ceni. V podjetju verjamejo, da bo ta tip stikal v prihodnosti prisoten v vseh domovih, delovnih prostorih in javnih zgradbah.


V podjetju imajo poglobljeno znanje o ciljnih trgih, ki so ga pridobili na sejmih in z neposrednimi stiki s strokovnjaki tega področja. Raziskave in razvoj so domena podjetja, medtem, ko je proizvodnja zaupana zunanjih specializiranim proizvajalcem. Za svojo inovacijo so dobili veliko nagrad, med drugim tudi zlato priznanje GZS za najboljšo inovacijo leta 2009.
 

Podjetje:
Anigmoteh
Spletna stran:
Leto ustanovitve:
2011
 

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA