Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Avtor: IRP |  15. oktober, 2013

REC – upravljalnik baterijskega sistema

O novem izdelku

Upravljalnik baterijskega sistema (ang. Battery Management System - BMS) je najpomembnejši izdelek podjetja REC d.o.o. je. To je elektronska naprava, ki skrbi za pravilno delovanje posamezne akumulatorske celice, ki je osnovni gradnik večceličnega akumulatorskega paketa. Njegova funkcija je skrb za pravilno delovanje posamezne akumulatorske celice, zaščita pred prenapolnjenjem in preveliko izpraznitvijo, zagotovitev delovanja v nominalnem temperaturnem območju ter izenačevanje kapacitete posameznih celic, ki so posledica staranja in razlik v proizvodnji. Z vezavo posameznih ”Slave enot” (4-15 celic) preko Master enote je mogoče nadzirati do 225 posameznih akumulatorskih celic, kar pomeni skupno upravljanje do 900 V napetosti.


 

REC BMS 9-R z integriranim CAN protokolom

 • primeren za Li-PO, LiFePO4, LiFeYPO4, LiCoO2, LiMnNiCo in LiMnO4 Lithium-Ion akumulatorske celice
 • možnost vezave 4-15 akumulatorskih celic na enoto
 • merjenje napetosti na posamezni celici (0.1 - 5.0 V, z natančnostjo 1 mV)
 • merjenje notranje upornosti na posamezne celice
 • pre-napetostna in pod-napetostna zaščita
 • izračunavanje stanja napolnjenosti (SOC)
 • temperaturna zaščita (možnost priključitve do 8 temp. senzorjev na enoto)
 • temperaturna zaščita polnjenja
 • pasivno izenačevanje celic (balansiranje) do 1.3 A na celico z LED indikatorjem
 • merjenje toka (resolucija 7.8 mA @ +/- 200 A)
 • uporabniško določena večnamenska vhoda/izhoda
 • programabilni rele
 • nizka lastna poraba energije < 2 mA
 • galvansko ločena komunikacija preko RS-485 in CAN protokola
 • svetlobni LED in zvočni indikator v primeru napake na sistemu
 • uporabniku prijazen programski vmesnik za kontroliranje parametrov
 • LCD prikazovalnik na dotik

 

Problem, uporabna vrednost in konkurenčna prednost

V primerjavi z drugimi ponudniki podobnih naprav proizvod REC BMS odlikuje možnost izenačevanja z večjimi tokovi (do 1,3 A), izjemno nizka lastna poraba električne energije, natančnost merjenja vsake celice na 1 mV ter merjenje temperature na vsaki posamezni celici. Implementirani algoritmi omogočajo izenačevanje celic že med samim polnjenjem, kar omogoča tudi hitrejše polnjenje. Dodan nov algoritem s pomočjo merjenja toka in modelom uporabljenih celic lahko natančno določi stanje napolnjenosti SOC (ang. state of charge) vsakega akumulatorskega sistema tako, da uporabnik v vsakem trenutku natančno ve, koliko energije ima še na voljo v svojem sistemu. Ponudbo smo razširili tudi z uporabniku prijaznim prikazom parametrov sistema na LCD zaslonu na dotik, ki se lahko vgradi v kateri koli kokpit. Poleg tega preko integriranega CAN protokola lahko komuniciramo z drugimi napravami povezanimi v sistem, npr. krmilnikom motorja, polnilnikom ali polnilno postajo.

 

“Naša misija je naša vizija”


Podjetje REC, d.o.o. je svoje poslanstvo začelo leta 2011 na domačem trgu, z motom podjetja: »Control your power!« (prevod: Nadzoruj svojo moč!). Proizvod BMS podaljšuje življenjsko dobo baterijskih celic in akumulatorjev kot celote, kar za uporabnike pomeni velik finančni prihranek. Nadalje želijo razviti sistem z aktivnim prenosom energije med baterijskimi celicami, kar bi močno povečalo učinkovitost celic, skrajšalo čas polnjenja in zmanjšalo energijske izgube na minimum. V prihodnosti želijo razviti še druge sestavne komponente baterijskega sistema in narediti enostaven uporabniku prijazen sistem. Na tržišče želijo vstopiti kot ponudnik celotnega akumulatorskega sistema za različne aplikacije akumulatorjev v prevoznih sredstvih, vozilih, plovilih, letalih do samostojnih OVE (obnovljivih virov energije) sistemov. Podjetje se širi na trg Evropske Unije in prodira na tržišče Združenih držav Amerike s svojo celovito ponudbo. Vodilo podjetja je kvaliteten proizvod in kvalitetno opravljena storitev/servis po meri in zahtevah naročnika.Slika: REC BMS Master – Slave konfiguracija

 
Za več informacij o podjetju REC in naših produktih obiščite: www.rec-bms.com
 

O podjetju
REC d.o.o.
Glavna dejavnost podjetja REC d.o.o. temelji na raziskavah in razvoju visokotehnoloških rešitev z namenom izboljšanja nadzora baterijskih sistemov za aplikacije v vozilih s hibridnim in električnim pogonom. Lastne produkte vgrajujejo v letala, barke, v avtomobile na hibridni in električni pogon, motorna kolesa, testne sisteme, itd. Ponujajo konfiguracije upravljalnikov baterijskih sistemov po željah stranke, vključno z dodatnim programiranjem in kostumizacijo za specifičen sistem, razvoj programske opreme, garancijo in uporabniku prijazen nadzor nad akumulatoskim sistemom (LCD prikazovanlik in programsko opremo). Z vrhunskimi produkti skrbijo za vaš baterijski sistem in mu podaljšujejo življenjsko dobo.
Podjetje:
REC d.o.o.
Spletna stran:
Leto ustanovitve:
2011
 

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA