Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Avtor: IRP |  15. oktober, 2013

Razvijanje procesov in analiz za biomolekule

O novem izdelku

JAFRALove obsežne izkušnje pri razvijanju procesov in analiz jim omogoča, da pomagajo produktom pri prehodu iz začetnega odkritja do proizvodnje manjšega ali večjega obsega. Ne glede na to ali je vaš izdelek v predkliničnem razvoju, kemijskih preskušanjih ali že na trgu, vam lahko pomagajo zvišati njegovo vrednost tako da prepoznajo priložnosti za izboljšanje donosa, izboljšanje kvalitete izdelka, lažjo prilagodljivost, večjo robustnost procesa, zmanjšanje stroškov in manj časa potrebnega za obdelavo. 
 

 

Proizvodnja rekombinantnih proteinov

JAFRALOVA proizvodnja rekombinantih genov po meri obsega različne izrazne sisteme v katere so vključene celice bakterij, kvasa in žuželk. Notranje razviti procesi zagotavljajo visok nivo izraženih proteinov in istočasno olajšajo korake prečiščevanja, ki so v visokokvalitetnem končnem produktu. Hiter čas preobratov, prilagodljiva ekipa in stroškovno učinkovite cene so razlog zakaj je JAFRAL idealen partner za vaše raziskovalno in razvojno delo. 

 

Proizvodnja bakteriofagov

JAFRAL ponuja proizvodnjo bakteriofagov z uporabo proizvodnih procesov, ki imajo do desetkrat višjo produktivnost. Proces je primeren za litične in nitaste bakteriofage kot tudi za aerobne in anaerobne baterije. Končen izdelek se lahko uporablja v prehranjevalni in veterinarski industriji kot tudi za človeška zdravljenja, kjer je zaželeno, da so titri bakteriofagov visoki (do 1x10e13 pfu/ml) in ravni nečistoče nizke (endotoksini < 0.1 EU/ml).
 


 

Problem, uporabna vrednost in konkurenčna prednost

Ključen razlog za izjemno visoke stroške razvoja novih zdravil je v nizkem deležu uspešnosti preboja novih molekul na trg. Težava je, ker se razvoj številnih potencialnih produktov ustavi zaradi neučinkovitih proizvodnih postopkov, ki ne omogočajo proizvodnjo v industrijskem merilu ali pa so zaradi neučinkovitosti proizvodni stroški previsoki.

Rešitev za nastalo situacijo ponuja podjetje JAFRAL, ki kot proizvodni partner sodeluje s podjetji pri razvoju njihovega produkta. Sodelovanje omogoča, da se že v začetnih fazah razvoja ugotovijo potrebne aktivnosti, ki bodo omogočile uspešno penetracijo na trg, kar pomeni cenovno učinkovit produkt (zdravilo) in uspešno prozivodnjo za zagotavljanje zahtevanih količin.Prednosti podjetja JAFRAL d.o.o. pred konkurenti so strnjene v naslednjih točkah:
 

  • Odlično poznavanje osnovnih bioloških sistemov.
  • Večletne izkušnje pri razvoju prozivodnji procecsov ter njihovem prenosu v industrijsko merilo.
  • Poslovni model, ki omogoča sodelovanje s strankami v začetnih fazah razvoja njihovega produkta/zdravila.
  • Že razviti platformni procesi, ki omogočaju hitro in učinkovito proizvodnjo biomolekul po naročilu.
  • Razvoj proizvodnih procesov, ki ustrezajo GMP zahtevam.
  • Rezultat fleksibilne ekipe so hitri odzivni časi in hitra koordinacija dela po dogovoru s stranko.
  • Prvo podjetje na svetu, ki ima med prednostnimi nalogami razvoj patentabilnih proizvodnih procesov za bakteriofage.
  • Proizvodnja v Sloveniji, članici EU, ki ima izredno ugodne razvojne in proizvodnje pogoje v primerjavi z ostalimi konkurenti, ki so večinoma locirani v zahodni Evropi.
  • Dobre povezave z različnimi raziskovalnimi skupinami in drugimi znanstvenimi inštituti ter fakultetami. 

Ciljni kupci

Stranke podjetja so biotehnološka podjetja (velika in mala), raziskovalne skupine na fakultetah in inštitutih, ki iščejo ter razvijajo produkte temelječe na biomolekulah in nimajo lastnega znanja (know-how) o proizvodnih procesih.

Široka uporabnost biomolekul, se kaže v raznolikem naboru produktov naših strank in različnih aplikacijah, kjer bodo produkti uporabljeni: od električne baterije iz bakteriofagov, različnih vakcin, rekombinantnih proteinov za zdravljenje rakavih obolenj, molekul uporabljenih v diagnostičnih testih do protimikrobnih zdravil, kot so bakteriofagi, ki imajo potencial rešitev globalne težave – antibiotske rezistence.
 

Viri

- www.jafral.com
- JAFRAL d.o.o.
- http://bionovice.si/slovensko-tekmovanje-inovativnih-podjetij-startup-leta-2013/
- http://www.goglobal.si/skupnost-goglobal/goglobal-podjetja
- http://www.tp-lj.si/node/1452

 

O podjetju
Jafral

JAFRAL je biotehnološko podjetje, osredotočeno na razvoj patentabilnih proizvodnih procesov za biomolekule kot so virusi, rekombinantni proteini in DNA (Contract Research Organization – CRO) ter proizvodnjo po naročilu za omenjene biomolekule, ki so v začetnih fazah razvoja (Contract Manufacturing Organization – CMO). Lastni visoko produktivni platformni procesi omogočajo podjetju hitro odzivnost ter učinkovito proizvodnjo biomolekul tako v manjšem laboratorijskem kot v pilotnem proizvodnem merilu.


Posebna pozornost je namenjena razvoju procesov in proizvodnji po naročilu - bakteriofagov, saj je podjetje JAFRAL vodilno podjetje na svetu, ki deluje na razvoju bakteriofagnih proizvodnih postopkov, ki so ena glavnih alternativ pri reševanju globalnih težav z antibiotsko rezistenco.


 

Lastniki in zaposleni podjetja JAFRAL imajo edinstveno tehnično znanje za proizvodnjo bakteriofagov v majhnih in velikih količinah. Imajo dolgoletne izkušnje s proizvajanjem biotehnoloških izdelkov po naročilu, GLP in GMP regulativo, izvajanjem projektov za farmacevtska podjetja in ne nazadnje razvijanjem procesov čiščenja različnih biomolekul (za številna biotehnološka podjetja). Poleg tega so zaradi njihovih znanstvenih dosežkov in udeležbe na kongresih pri podjetjih in skupinah, ki delajo s fagi, že prepoznani kot edina ekipa, ki se je osredotočila na proizvodne postopke bakteriofagov. V letu 2012 se je podjetje uvrstilo tudi med finaliste izbora tekmovanja Start:up 2012.
 

Podjetje:
Jafral
Spletna stran:
Leto ustanovitve:
2011
 

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA