Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Avtor:  |  9. julij, 2013

V živo iz finala Imagine Cup

V ruskem Sankt Peterburgu se danes začenja svetovni finale največjega študentskega tekmovanja na svetu. Več kot 300 študentk in študentov bo med 8. in 11. julijem žiriji predstavilo svoje programske projekte, aplikacije in igre ter se potegovalo za nagrade v šestih kategorijah in izzivih. Udeleženci se bodo lahko udeležili tudi izobraževanj o najnovejših tehnologijah, pridobivanju zagonskih sredstev in prijavi za štipendije Imagine Cup Grants.

Razglasitev najboljših - letos prvič v živo preko spleta!

Microsoft bo najboljšim ekipam podelil denarna sredstva v skupni vrednosti 1 milijon USD in druge nagrade. Slavnostno podelitev nagrad, ki bo potekala 11. julija in si jo bo mogoče ogledati v živo tudi prek spletnega prenosa, bo vodil britanski igralec Matt Smith iz BBC-jeve serije Doctor Who.
 
Med najboljše na svetu sta se z inovativnima rešitvama in odličnim nastopom na nacionalnem in spletnem izboru prvič doslej uvrstili kar dve slovenski ekipi. Slovenijo v Sankt Peterburgu zastopata ekipa Beezinga, zmagovalka slovenskega izbora, in ekipa DORA, ki se je na svetovni finale uvrstila prek globalnega spletnega tekmovanja.

Spremljajte naše ekipe preko spleta

Več informacij o tekmovanju in svetovnem finalu je na spletni strani www.imaginecup.com, pestro dogajanje v Rusiji pa lahko spremljate tudi na Twitterju (@ImagineCup in @imaginecupslo) in Facebooku (Imagine Cup in Imagine Cup Slovenia). 

Foto material najdete v spletni storitvi Flickr.

Gradiva o slovenskih ekipah v Rusiji

Podatki, video in foto gradiva ekipe Beezinga (.rar datoteka velikosti 150 MB)

Več informacij neposredno iz prizorišča v v Rusiji

Za več informacij o dogajanju na svetovnem finalu smo vam na voljo:
O avtorju
Urban Lapajne
Podjetje:
Tovarna podjemov
Spletna stran:
 

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA