Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Avtor: Urban Lapajne |  1. januar, 0001

MycoMedica d.o.o.MycoMedica d.o.o. je spin-off Zavoda za naravoslovje in se ukvarja s tržno usmerjeno aplikativno mikologijo. V podjetju, ki je redni član Tehnološkega parka Ljubljana, razvijajo nove tehnike gojenja gob in glivne biomase tako za prehranske potrebe, kot tudi za potrebe zdravljenja najrazličnejših obolenj. Osredotočajo se na čim večjo kakovost, to je, da se v njihovih izdelkih nahaja čim več zdravilnih učinkovin ter, da so čim bolj učinkoviti. V ta namen so se tudi odločili, da izdelujejo izdelke izključno po regulativah ekološke pridelave. Trenutno je večina njihovih izdelkov uvrščenih med prehranska dopolnila, v načrtu pa je, da se jih izpopolni do te mere, da jih bo mogoče uvrstiti med zdravila. Jeseni to leto, bodo na tržišče dali tudi krmne mešanice za najrazličnejše domače živali ter tudi nekaj prehrambnih artiklov, ki bodo vsebovali zdravilne gobe in jih bo moč uporabljati kot hrano. V bližnji prihodnosti načrtujejo postati eden vodilnih proizvajalcev prehranskih dopolnil iz zdravilnih gob v EU, ne samo po kvantiteti, ampak predvsem po kvaliteti.
O podjetju
MycoMedica d.o.o.

MycoMedica d.o.o. je visokotehnološko podjetje, vodilni evropski proizvajalec prehranskih dopolnil iz zdravilnih gob. Posedujejo znanje in tehnologije za gojenje zdravilnih gob in predelavo le-teh v visokokakovostna prehranska dopolnila, katere so pridobivali in razvijali zadnjih 15 let. V podjetju,  razvijajo nove tehnike gojenja gob in glivne biomase tako za prehranske potrebe, kot tudi za potrebe zdravljenja najrazličnejših obolenj. Danes sodelujejo s številnimi znanstvenimi inštitucijami in podjetji s področja zdravilnih gob predvsem iz Slovenije, Avstrije, ZDA, Kitajske, Ukrajine in bivše Jugoslavije.


Njihova osnovna ideja je gojiti gobe in iz njih popolnoma neodvisno izdelovati produkte, na okolju prijazen način ter najvišje kakovosti za končnega potrošnika. Trenutno je večina njihovih izdelkov uvrščenih med prehranska dopolnila, v načrtu pa je, da se jih izpopolni do te mere, da jih bo mogoče uvrstiti med zdravila.


Prehranska dopolnila iz zdravilnih gob v razsutem stanju dobavljajo številnim farmacevtskim podjetjem doma in v tujini za uporabo v njihovih izdelkih, za nekatera podjetja pa po naročilu izdelujejo proizvode za njihove lastne blagovne znamke.


Njihovo lastno blagovno znamko GOBA®, ki vsebuje visoko kakovostne izdelke iz zdravilnih gob tako za humano uporabo kot tudi za lajšanje tegob domačih živali, tržijo preko domačih, kot tudi distributerjev v tujini.
 

Podjetje:
MycoMedica d.o.o.
Spletna stran:
Leto ustanovitve:
2013
 

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA