Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Avtor:  |  9. april, 2013

Obelisk zmagovalec ITIME

Obelisk je prvi zmagovalec pospeševalnika idej, ITIME+ 2012/13. S svojim inovativnim pristopom ter s stopnjo razvitosti poslovne ideje, je prepričal petčlansko strokovno komisijo, da ji podeli denarno nagrado 20.000 EUR in nadaljuje z razvojem produkta v Razvojnem centru za informacijske in komunikacijske tehnologije.
 
Izbor zmagovalne ekipe
Strokovna komisija v sestavi Antonio Sfiligoj, predstavnik sklada META Ingenium; Bojan Dremelj, direktor RC IKT, predstavnik organizatorjev; Andraž Logar, direktor in ustanovitelj ThirdFrameStudios, podjetnik; Matevž Klanjšek, soustanovitelj in direktor produktnega razvoja Celtre, podjetnik; Aleš Špetič, podjetniški strokovnjak, je sedem finalistov ocenjevala glede na predanost in izkušenost podjetniške ekipe, stopnjo razvitosti in inovativnosti rešitve, v luči obsega in potenciala komercializacije rešitve na globalnem trgu. Pred strokovno komisijo se je predstavilo le še 7 finalistov, od 12 izbranih: ADVERTO MEDIA, Keyboarder, Obelisk, OpenProf, Sportifiq, myAirBubble, Tom88.
Glavna nagrada 20.000 EUR
 

 
Zmagovalna ekipa Obelisk razvija ShopVoice, ki je namenjen upravljavcem spletnih trgovin in ostalih prodajnih spletišč, ki želijo svoje obiskovalce čim učinkoviteje pretvoriti v stranke. Klic z enim klikom niža oviro pri vzpostavitvi komunikacije, zato lahko agent stopi v stik z več strankami kot kdajkoli prej in poskrbi, da te ne odidejo drugam.
 
Zmagovalni ekipi Obelisk sta ček v višini 20.000 EUR predala ga. Nina Mazgan, COO META Ingenium in g. Bojan Dremelj, direktor Razvojnega centra za informacijske in komunikacijske tehnologije. »Sodelovanje META Ingenium v ITIME+ odpira priložnosti za perspektivna in inovativna podjetja, za pridobitev investicije sklada tveganega kapitala, za globalni preboj.« je povedala ga. Nina Mazgan. »Čestitamo zmagovalni ekipi Obelisk. Želim si, da vsi finalisti nadaljujejo z razvojem produktov in čim bolje izkoristijo možnosti in priložnosti, ki jih omogočamo skupaj s Tovarno podjemov in Tehnološkim parkom Ljubljana ter tehnološkim partnerjem Microsoft BizSpark.« je povzel g. Bojan Dremelj.
 
Priložnosti za finaliste ITIME+
Vsi finalisti ADVERTO MEDIA, ki razvija programsko opremo ter orodja za učinkovito krčenje dolgih besedil; Keyboarder, ki razvija univerzalno tipkovnico za vse jezike; Obelisk, ki s svojimorodjem omogoča prijaznejšo nakupovalno izkušnjo na prodajnih spletnih mestih; OpenProf z gradivi za manj učnih težav; Sportifiq s programskimorodjem za učinkovito organizacijo športnih dogodkov; myAirBubble, ki so razvili izdelek za merjenje kvalitete zraka v prostoru; Tom88, kiomogočauporabnikom pregledno uporabo zdravstvenih storitev; so bili deležni intenzivnega izobraževalno mentorskega programa po metodologiji vitkih in agilnih podjetij. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana, je ob tej priložnosti strnil »Finalistom naj bo ITIME+ le odskočna deska na poti do globalnega uspeha. Inovativna in podjetja s potencialom hitre rasti se lahko vključijo v program Go:Global Slovania, poleg drugih programov in projektov, ki jih razvijamo skupaj s partnerji Iniciative Start:up Slovenija. Stat:up podjetja s potencialom hitre rasti na globalnem trgu, so gibalo razvoja in priložnosti za številne mlade in nadarjene ljudi.«
 
ITIME+ pospeševalnik idej organizirajo Tovarna podjemov, Tehnološki park Ljubljana in
RC IKT iz Kranja skupaj s finančnim partnerjem META Ingenium, tehnološkim partnerjem Microsoft BizSpark ter drugimi partnerji.
 
Za dodatne informacije:
Urban Lapajne, organizacijski vodja ITIME+
urban.lapajne@tovarnapodjemov.org, 041 372 418, www.itime.si
O avtorju
Urban Lapajne
Podjetje:
Tovarna podjemov
Spletna stran:
 

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA