Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Avtor:  |  8. januar, 2012

Peter Korun

1. Kako ste prišli do podjetniške ideje?
Do same ideje sem prišel iz enega samega razloga in sicer zaradi neprijetne izkušnje v enem izmed križišč z mrtvim kotom. Ker sem po naravi zelo radoveden človek in ker me vedno zanima, kako bi bilo možno kakšno stvar izboljšati sem se lotil izziva, ter se podal v razvoj DETEKTORJA MRTVEGA KOTA V KRIŽIŠČU. Sama stvar je potem prišla tako daleč, da se je izkazala kot zanimiva in na podlagi vseh znanih dejstev je nastalo tudi podjetje.

2. Kako vidite prihodnji razvoj vašega podjetja in vaših produktov?

V prihodnosti bo podjetje strmelo k inovativnosti ter razvoju novih sistemov v prometu, ter izboljšavi že uveljavljenih produktov. Ideje so že na papirju.

 
3. Poznate ključ do uspeha v vaši dejavnosti?
Recept za uspeh je kot običajno vezan na določeno energijo, ki jo vneseš v projekt, važno pa je tudi, da se razvijaš s potrebami trga. Se pravi, da ponudiš trgu tisto, kar potrebuje. V prometni panogi je to seveda varnost prometnih udeležencev ter cena, ki jo je potrebno plačati za to varnost ( seveda cena varnosti nikoli nebi smela biti ovira….).

 
4. Kakšen pomen pripisujete poslovnemu načrtu v zgodnji fazi razvoja podjetja?
V začetni fazi je poslovni načrt pomemben, saj se iz njega že da razbrati ali je ideja zanimiva tudi iz ekonomskega vidika. Prav tako te poslovni načrt seznani z realnostjo, se pravi, sanje dobijo nekakšno realno podlago.

 
5. Kaj je tisto, kar vas najbolj žene v življenju, tisto zaradi česar se vam ni problem soočiti s katero koli oviro?
V prvi vrsti to, da imam vsekakor rad življenje. Torej iz tega izhaja vsa volja do stvari, ki jih počnem in jih želim početi. Če temu še prištejemo veselje do poklicnega dela, dobijo stvari res poseben čar, kar pomeni, da v tisto kar verjameš in rad delaš vložiš del sebe.

6. Kaj bi svetovali vsem posameznikom, ki imajo znanje za razvoj visokotehnološkega produkta, pa se s podjetništvom šele spogledujejo?
Da se opogumijo in preizkusijo iz kakšnega testa so. Če ne bodo, ne bodo nikoli vedeli in se bodo celo življenje spraševali ali so zamudili priložnost za izgradnjo lastnega podjetja. Je pa res, da se je potrebno pogovarjati s pravimi ljudmi in verjeti vase, potem je pol poti že opravljene. Treba je delati, delati, in še enkrat delati. Verjeti v to kar delaš, poskušati in nemalo krat tudi tvegati. Vzponi in padci so sestavni del posla, vendar, če delaš prave stvari na pravi način, prevladajo prvi.
 
 
 
O osebi
Peter Korun
Peter Korun je direktor in soustanovitelj podjetja ASK d.o.o., ki razvija in izdeluje detektorje mrtvega kota za povečano varnost v cestnem prometu.
Podjetje:
 

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA