Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Avtor: Urban Lapajne |  21. december, 2012

Visionect d.o.o.Podjetje Visionect d.o.o. so leta 2007 ustanovili trije mladi raziskovalci in deluje v okviru Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja ter Tehnološkega parka Ljubljana. Rok Zalar, Luka Birsa in Matej Zalar so razvili sistem interaktivnih brezžičnih prikazovalnikov - BPS, katerega edinstvenost je v izredno visoki prilagodljivosti in dolgi avtonomiji naprave. S pomočjo ključnih tehnologij, kot so bistabilni prikazovalniki (eInk), varčne omrežne tehnologije (Zigbee/Wibree), virtualni zasloni na dotik in inovativni programski koncepti, je omogočeno, da ti dlančniki brez polnjenja delujejo tudi leto dni ali več (odvisno od okolja kjer se uporabljajo), delujejo pa lahko tudi pod vodo. Uporabni so v praktično vseh okoljih, kjer cenijo lastnosti brezžičnih prikazovalnikov.
 
Prva aplikacija te tehnologije bo sistem dlančnikov namenjen hotelskemu okolju. V hotelskih sobah se bodo dlančniki uporabljali kot osebni pomočniki in mediji za naročanje. Omogočali bodo popolnoma ažuren pregled nad hotelsko ponudbo. To pomeni, da bomo ves čas vedeli kdaj imamo prosto savno, masažo, tenis, kaj je na jedilniku, kaj se v hotelu in njegovi okolici dogaja in še mnogo drugega. Z dotikom zaslona bomo vse storitve tudi naročevali in to brez pomoči recepcije, saj jo imamo s pomočjo dlančnika kar v sobi. Vsa ponudba bo tako predstavljena tudi v kateremkoli jeziku želimo.
Dlančnike se bo uporabljalo tudi v muzejskemu okolju, kjer bodo služili kot osebni interaktivni vodiči, v zdravstvu, kot elektronske diagnostične table in v gostinstvu, kjer se bodo uporabljali kot nadomestek klasični, tiskani obliki menijev vendar s to razliko, da lahko sedaj željeno ponudbo tudi naročimo in to brez posredovanja natakarja.


 
O podjetju
Visionect
Visionect d.o.o. je mlado inovativno podjetje s poudarkom na razvoju rešitev na osnovi elektronskega papirja. Ponujajo strokovno znanje na področju produktov in rešitev za elektronski papir, podporne elektronike in razvijanje elektronskega papirja po meri. S svojim inovativnim pristopom, visokim standardom kakovosti in odzivnostjo so postali eno od vodilnih podjetij, ki zagotavlja rešitve in produkte na osnovi elektronskega papirja. Ponujajo: rešitve za elektronski papir, vgradne sisteme, rešitve po meri, oblikovanje in razvijanje elektronike. Razvili so močno razmerje s ključnimi partnerji iz sektorja: STMicroelectronics, Eink in Epson, kar jim omogoča realizacijo še tako zahtevnih idej svojih strank. Za svoje odlične dosežke so prejeli veliko domačih in tujih nagrad, med drugim: IBM SmartCamp 2010, Intel izziv 2010, finalisti Seedcamp-a London 2010, finalisti Mobile Premier Awards 2010 Barcelona, nagrada za najboljšo slovensko inovacijo 2009, finalisti tekmovanja »Slovenski start-up leta 2008'', finalisti 'Najpodjetniške ideje 2009''.
Podjetje:
Visionect
Spletna stran:
Leto ustanovitve:
2007
 

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA