Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Avtor: Urban Lapajne |  30. maj, 2012

Davorin Gabrovec

1. Je bila dobra ideja, ki izhaja iz potreb na trgu ključna za uspeh vašega podjetja?
Dejstvo je, da je ideja pomembna, ni pa dovolj za realizacijo in razvoj uspešnega izdelka. Ključna za izvedbo je motiviranost in zagnanost podjetnika in njegovih sodelavcev. Brez tako dobre ekipe, ki je praktično leto in pol delala šest do sedem dni na teden, več kot dvanajst ur dnevno, ne bi uspeli razviti izdelka in ga ponuditi trgu v tako kratkem času in s tako številčno omejenimi resursi.

Prehajamo iz razvojno usmerjenega v prodajno naravnano podjetje. Naš uspeh do sedaj lahko merimo le v zadovoljstvu uporabnikov in številu podjetij, ki izdelek uporabljajo. V naslednjih dveh letih bo Flowr uporabljalo več kot 20.000 malih in srednje velikih podjetij in pozicionirani bomo kot eden treh vodilnih ponudnikov v segmentu Enterprise 2.0 orodij.

2. Kaj je tisto, kar vas najbolj žene v življenju, tisto zaradi česar se vam ni problem soočiti s katero koli oviro?
Zame je zelo pomembna vrednota svoboda, saj se iz nje napaja vsa motivacija, ki izhaja iz posameznika. Pravi podjetnik ima poseben življenjski slog in vse kar zasluži, vloži v nadaljnji razvoj. Denar ni tisto, kar me žene naprej. Zame je denar le posledica dobrega dela in izražena vrednost s strani kupcev. Vedno razmišljam o svoji motivaciji, o tem, kar delam z zanosom. Vodi me želja po tem, da postanemo najboljši v tem, kar najraje delamo. Ko enkrat dobiš občutek za globalno perspektivo, je še to dodatno, kar te motivira.

3. Kaj bi svetovali vsem posameznikom, ki imajo znanje za razvoj visokotehnološkega produkta, pa se s podjetništvom šele spogledujejo?
Če meniš, da imaš rešitev katero trg potrebuje, ne oklevaj in prični z realizacijo. Še prej razišči ali trg že obstaja, nato pa sestavi najboljšo ekipo in čim prej pripravi prototip izdelka ter tako potrdi predvidevanje, da obstajajo podjetja ali posamezniki, ki bodo za izdelek pripravljena tudi plačati.

4. Bi se danes s podjetniškimi izkušnjami, ki jih imate ponovno odločili za podjetništvo? Menite, da imate lastnosti, ki naj bi jih imel podjetnik?
Podjetništvo je zame edina pot, kjer se dobro počutim. Pripravljen sem veliko delati in tvegat, rad imam nove izzive in privlači me kar je na videz nedosegljivo in nemogoče, saj tako izražam svojo ustvarjalnost. Svet je globalen in le to je zame merodajno. Veliko nas ima iste ideje, a uspejo le tisti, ki so učinkovitejši ali bolj inovativni.
O osebi
Davorin Gabrovec

Pred pričetkom podjetniške poti, je bil Davorin petnajst let vrhunski športnik. Kot bivši republiški prvak v gimnastiki, mednarodni plesalec latinsko-ameriških ter standardnih plesov ter svetovni prvak v borilnih športih je svojo zagnanost in perfekcionizem usmeril v podjetništvo. Pove, da ga povprečje ne zanima, kot ga ni že takrat, ko je postal Zoisov štipendist.

Podjetje:
 

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA