Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Avtor:  |  10. julij, 2014

Srbski vladi predstavili programe za podjetništvo

Učinkovite pobude in programe za spodbujanje in podporo podjetništva ter samozaposlitve med mladimi, ki jih Iniciativa Start:up Slovenija izvaja skupaj z gospodarskim ministrstvom (MGRT) in njegovima agencijama (SPS in SPIRIT), je predstavnik iniciative Urban Lapajne predstavil na posebni delavnici Evropske komisije in Vlade Republike Srbije.
 

 
Celodnevne delavnice, ki je včeraj potekala v Beogradu, so se udeležili predstavniki srbske vlade, ministrstev in vladnih ter nevladnih organizacij. Namenjena je obravnavi učinkovitih ukrepov za zaposlovanje mladih in prenosu dobrih praks držav članic na tem področju, s poudarkom na vzpostavljanju ugodnega okolja za podjetništvo in samozaposlovanje.
 
Dobre prakse so med drugim predstavljajo tudi srbski minister za delo in zaposlovanje Aleksandar Vulin in minister za izobraževanje, znanost in tehnologijo Srdjan Verbić ter predstavnik Evropske komisije Thomas Bender, vodja direktorata za zaposlovanje.
 
Dogodek poteka v okviru TAIEX oziroma instrumenta Evropske komisije za tehnično pomoč in izmenjavo informacij pri implementaciji evropske zakonodaje.

PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA