Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Avtor:  |  28. maj, 2014

Odprt angelski sklad Silicijevih Vrtičkov

Danes so ustanovitev slovenskega angelskega sklada Silicon Gardens Fund, ki se je premierno predstavil na konferenci PODIM 2014, še uradno napovedali znani slovenski podjetniki iz skupnosti Silicon Gardens. Sklad za letos in prihodnje leto naÄŤrtuje naloĹľbe v pet do deset zagonskih podjetij, višina posamezne investicije pa se bo v zameno za pet do 15 odstotni lastniški deleĹľ gibala od 20 do 40 tisoÄŤ evrov. V manjši semenski sklad tveganega kapitala, prvega tovrstnega v CEE regiji, je sredstva vloĹľilo tudi nekaj zelo uglednih investorjev iz ZDA.

Silicon Gardens Fund je namenjen zagotavljanju semenskega kapitala globalno usmerjenim slovenskim in regijskim (CEE) startupom. Ustanoviteljem zagonskih podjetij Ĺľeli zagotoviti podporo za rast in mednarodni preboj Ĺľe pri najzgodnejših korakih, ko še išÄŤejo dokonÄŤno obliko produkta, trg in donosen poslovni model. Ker so glavni vlagatelji v sklad tudi sami mladi in uspešni podjetniki, bodo svojim varovancem ponudili tako imenovani ”pametni denar” oziroma jim bodo pomagali s svojimi izkušnjami, znanji in aktivnim mentorstvom ter jim prek mreĹľe lastnih poznanstev skušali odpreti marsikatera domaÄŤa ali tuja vrata.

V zameno za vloĹľena semenska sredstva – od 20 do 40 tisoÄŤ € v prvem letu poslovanja startupa, bo sklad postal od 5 do 15 odstotni lastnik podjetja. KljuÄŤni cilj vlagateljev je pomoÄŤ pri raziskovanju mednarodnega trga, vrednotenju ideje in razvoju produkta ter pripravi na naslednje runde financiranja. Sklad, ki je do danes Ĺľe vloĹľil sredstva v dva zagonska projekta, bo prednostno usmerjen na podroÄŤje internetnih in mobilnih tehnologij, s poudarkom na elektronskem poslovanja v segmentu B2C (poslovanje podjetja s fiziÄŤnimi osebami) in oblaÄŤnih programskih rešitvah oziroma SaaS v segmentu B2B (poslovanje podjetja z drugimi podjetji), je za portal startaj.si pojasnil Peter RibariÄŤ, eden izmed vlagateljev v sklad, podjetnik in upravljavec sklada. Poleg RibariÄŤa so med domaÄŤimi vlagatelji v sklad še Jugoslav Petković, AndraĹľ Tori, Boštjan SpetiÄŤ, Gregor Rebolj, Borut Rismal in drugi, podprli pa so jih tudi uspešni poslovneĹľi iz ZDA, kot so Fred Wilson, Brad Feld, Jerry Colonna in Paul Vidich.

Podroben seznam investitorjev, informacije o skladu ter napotke za navezavo prvega stika z investitorji najdete na http://www.silicongardens.si/angelski-sklad/PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA