Nazaj Pomanjšaj razmik med vrsticami Povečaj razmik med vrsticami Povečaj pisavo Zmanjšaj pisavo Tiskaj
Avtor:  |  13. januar, 2014

Seattle vas pričakuje! Prijave do 20. januarja!

Samo še do 20. januarja je čas za prijavo lokalni izbor letošnjega tekmovanja Imagine Cup. Nepozabna izkušnja, praktične izkušnje, gradnja mreže povezav, pridobivanje referenc, veliko zabave ter privlačne nagrade so razlogi zakaj sodelovati v največjem svetovnem študentskem tekmovanju.
 
Milijon dolarjev nagrad, nepozabno avantura na svetovni finale v Seattle, možnost kariernega preboja, pridobivanje referenc je le nekaj razlogov zakaj je vredno razmisliti o udeležbi na največjem študentskem tehnološkem tekmovanju na svetu – Imagine Cup! 
 
Lani je slovenska ekipa ADORA iz mariborske Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru na svetovnem finalu v St. Peterburgu zasedla 2. mesto v kategoriji »Inovacije«, kar je najboljša uvrstitev v zgodovini tekmovanja. Prav tako so kot prva slovenska ekipa prejeli denarno pomoč Imagine Cup Grants za nadaljno uresničevanje ideje v višini 50.000 $.


Prijava ideje in ekipe do 20. januarja

Študentje lahko svojo idejo v eno izmed treh kategorij prijavijo do 20. januarja na spletni strani www.imagine.cup.si. Pot do svetovnega finala, ki bo letos potekal v ameriškem Seattlu vodi preko zmage v slovenskem lokalnem izboru ter svetovnega spletnega polfinala. Svetovni finale bo potekal v mesecu juliju.
 

 

Kaj sta počeli najboljši lansko uvrščeni slovenski ekipi v preteklih mesecih?

»V ADORI smo poletje posvetili dokončanju rešitve in iskanju prvih strank. Zelo smo veseli, da smo tik pred prvo operacijo v živo, ki bo potekala ob pomoči našega ADORA asistenta. Vzporedno z razvojem skupaj s svetovalci Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Maribor, intenzivno gradimo poslovni del našega podjetja,« je povedal Kristjan Košič, vodja ekipe.

»Od svetovnega finala smo v Beezingi okrepili ekipo, se vključili v Start:up Geek House v Mariboru ter skupaj s čebelarji razvili prvi delujoč prototip svoje rešitve. Udeležili smo se tudi konference Web Summit v Dublinu, kjer smo predvsem iskali investitorje za prvo produkcijsko serijo,« je povedal Jernej Gračner, član ekipe Beezinga.
 

O Imagine Cupu

Imagine Cup je mednarodno tekmovanje na področju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja, na katerem sodelujejo študentje višje- in visokošolskih inštitucij z vsega sveta. Študentje sodelujejo v ekipah, ki predstavljajo posamezno fakulteto oziroma skupino fakultet, v obdobju predtekmovanja in finalnega izbora jih spremljata in usmerjata posebej za ta namen izbrana mentorja iz akademske skupnosti in gospodarstva. Študente se v skladu z dobro prakso spodbuja k multidisciplinarni sestavi ekipe oziroma k mreženju med fakultetami, prav tako pa tudi k povezovanju z gospodarskimi subjekti. Tekmovanje je del pobude Microsoft YouthSpark.

Nosilec slovenskega izbora Imagine Cup je Microsoftov inovacijski center. Glavni organizatorji so člani Iniciative Start:up Slovenija, v izboru pa sodelujejo tudi številne nevladne organizacije in podjetja. Generalni pokrovitelj je Microsoft Slovenija.

Dodatne informacije
Urban Lapajne, organizacijski vodja projekta, urban.lapajne@tovarnapodjemov.org
PRIJAVA NA E-NOVICE 
 
 
 
Ime in priimek:
Vaš email naslov:

 

KOLEDAR DOGODKOV

 
PARTNERJI INICIATIVE START:UP SLOVENIJA